Talousveden kovuus tarkoittaa kalsium- ja magnesiumsuolojen määrää. Suonenjoella talousveden kovuus on 0,24 – 0,46 mmol/l. Vesi luokitellaan hyvin pehmeäksi.

Talousveden pH on 7,7 – 8,1.

Talousvesi voi olla ruskeaa, jos vesijohtoverkostosta on irronnut rauta- tai mangaanisakkaa. Sakkaa voi irrota kiinteistöjen tai vesilaitoksen vesijohdoista paineenvaihtelun, virtaussuunnan muutosten, verkoston huuhtelujen tai putkirikkojen takia.

Jos vesi on värjääntynyttä, vettä kannattaa juoksuttaa hanasta muutaman minuutin tai kunnes vesi on kirkasta. Värjääntynyttä vettä ei suositella juotavaksi tai muuten käytettäväksi. Jos vesi ei kirkastu juoksuttamisen jälkeen niin on suositeltavaa ottaa yhteyttä vesilaitokseen.

Veden hinta koostuu talous- ja jäteveden perusmaksusta ja käyttömaksusta. Perusmaksu on käytöstä riippumaton maksu, joka määräytyy tonttijohdon ja vesimittarin koon mukaan. Käyttömaksu peritään vesimittarilukeman mukaan.

Vuonna 2023 omakotitalon perusmaksu on 136,40 €/vuosi. Talousveden käyttömaksu on 1,77 €/m³ ja jäteveden käyttömaksu 3,40 €/m³.

Harmaa tai samea vesi johtuu yleensä ilmakuplista. Ilmaa voi päästä veteen mm. vesijohtoverkoston korjaus- tai huoltotöiden yhteydessä. Ilmiö on vaaraton, ja vesi muuttuu melko nopeasti seistessään kirkkaaksi. Kuumassa vedessä sameutta ilmenee lähes aina. Ilma poistuu ylöspäin, jolloin vesi kirkastuu alhaalta ylös. Jos sameus painuu pohjaan, on kyseessä jokin muu häiriö.

Viemäriin ei saa laittaa mitään kiinteitä jätteitä, koska ne voivat tukkia viemärin. Myös ruokien sisältämät rasvat voivat aiheuttaa tukoksen. Viemäri on tarkoitettu ainoastaan jätevesien johtamiseen.

Vesimittarin omistaa Suonenjoen Vesi ja mittarin vaihdon saa tehdä ainoastaan vesilaitos tai sen valtuuttama LVI -alan yritys. Suonenjoen Vesi vaihtaa vesimittarin noin 10-15:n vuoden välein. Mittareita vaihdetaan mittaustiedon luotettavuuden varmistamiseksi

Kiinteistön rajojen sisäpuoliset putkistot ja kaivot ovat kiinteistön omistajan vastuulla ja omaisuutta. Tonttiventtiili on aina riippumatta sijainnista Suonenjoen Veden omaisuutta.